Meso Kamnik d.d.

Priključitev Mesa Kamnika v skupino Farme Ihan - KPM je relativno sveža in sega šele v leto 2005. Kljub temu, pa ima družba dolgotrajno poslovno tradicijo, saj je nekdanja mestna klavnica v Kamniku odprla svoja vrata že leta 1938. Po vojni je rasla in krepila svojo dejavnost. Zaradi poudarjene kakovosti, je tedanja klavnica prerasla kamniške okvire, saj se je odlikovala po odličnih, okusnih izdelkih, ki so jih zaposleni, fantje iz okoliških vasi, izdelovali po starih domačih receptih.

Leta 1982 se je Meso Kamnik, ki je bil v sklopu trgovske družbe Delikatesa Ljubljana, združil z domžalsko klavnico in predelavo ter ubral samostojno pot pod imenom Meso Kamnik. Takratni direktor Alojz Šuštar je odigral največjo vlogo pri uspešni združitvi obeh obratov, v enovito delovno organizacijo Meso Kamnik-Domžale. Nanjo so bile vezane okoliške zadruge, kot so Domžale, Kamnik, Moravče, Izlake, ki so skozi kamniško klavnico in izdelke prodajale živino okoliških kmetov. Zaradi prostorske omejitve, nefunkcionalne lokacije v središču Kamnika ter evropskih veterinarskih pravil, so leta 2005, na Duplici pri Kamniku, zgradili povsem nov obrat. Obrat ustreza vsem EU standardom in to dokazuje s pridobljenim ovalnim žigom, ki podjetju Meso Kamnik omogoča neomejeno proizvodnjo in trgovanje v Evropski Uniji.

Danes Meso Kamnik posluje v novem, sodobnem klavniško - predelovalnem obratu na Duplici. Zmogljivost klavnice in predelovalnice je iz 38.000 zaklanih prašičev, 9.000 govedi in cca 4.000 drobnice in konjev, prešla na kapaciteto minimalno 80.000 zaklanih živali na leto. V klavnici opravljamo velik del storitvenega klanja, ki v jesenskem času obsega tudi do 60 odstotkov celotnega klanja. Po številu zakoljemo največ govedi, sledijo drobnice in konji. V proizvodnem programu imamo več kot 70 različnih, izvrstnih mesnih izdelkov. Trajnih, suho mesnatih, kar nekaj vrst slanin in klobas, ki gredo v slast še tako izbirčnim kupcem. S ponosom lahko zatrjujemo, da nikoli ne uporabljamo uvoženega mesa in da so vsi naši izdelki narejeni iz mesa ihanskega prašiča in živine slovenskih rejcev. Zato smo trdno prepričani v svoj slogan; »Dobro kot nekoč«


Vizitka:

MESO KAMNIK d.d.
Korenova c. 9, Podgorje
1241 Kamnik
Direktor: mag. David Skornšek

Identifikacijska številka: SI90819594
Matična številka; 5014026
TR: SI56 0231 2001 0910 569 pri NLB
Tel:    01/831 92 40 (centrala)
Faks: 01/839 13 70
E-mail: tajnistvo@ihan.si
© Farme Ihan d.d., Vse pravice pridržane!
izdelava spletnih strani