Priključitev Mesa Kamnika v skupino Farme Ihan – KPM bila leta 2005. Delo družbe temelji na dolgotrajni poslovni tradiciji, saj je nekdanja mestna klavnica v Kamniku odprla svoja vrata že leta 1938. Po vojni je rasla in krepila svojo dejavnost in tako hitro prerasla kamniške okvire, saj se je odlikovala po odličnih, okusnih izdelkih, ki so jih zaposleni, fantje iz okoliških vasi, izdelovali po tradicionalnih domačih receptih.

Leta 1982 se je podjetje Meso Kamnik, ki je bilo tedaj del trgovske družbe Delikatesa Ljubljana, združilo z domžalsko klavnico in predelavo. Nanjo so bile vezane tudi okoliške zadruge, kot so Domžale, Kamnik, Moravče, Izlake, ki so skozi kamniško klavnico in izdelke prodajale živino okoliških kmetov. Zavoljo zagotavljanja ustreznih proizvodnih in veterinarskih pogojev je bil leta 2005 na Duplici pri Kamniku zgrajen povsem nov obrat, ki ustreza vsem EU standardom. Pridobljen ovalni žig SI816 podjetju Meso Kamnik tako omogoča neomejeno proizvodnjo in trgovanje v Evropski uniji.

Danes Meso Kamnik kot zadnji člen v integrirani verigi skupine Farm Ihan skrbi za predelavo in trženje kvalitetnega svežega mesa Anton in mesnih izdelkov, s katerimi se trudi zadostiti željam in zahtevam končnega kupca v trgovskih sistemih kot tudi v lastnih maloprodajnih mesnicah. Izbor najboljših kosov za prodajo svežega mesa ter priprava mesnih izdelkov iz izbranih surovin po uveljavljenih recepturah, potrošniku nudi najvišjo vrednost kupljenega izdelka.

Mesar Anton iz Kamnika stoji za izdelki iz slovenskega mesa z zaščitnim pečatom kakovosti “100% slovensko poreklo – iz lastne reje”.

geografska oznacba

OSNOVNI PODATKI

Status subjekta: vpisan
Datum vpisa v sodni register: 20.9.1982
Vložna številka: 10179200

Matična številka: 5014026000
Ident. št. za DDV in davčna št.: SI 90819594

Dolgi naziv: MESO KAMNIK Mesna industrija d.d.
Skrajšan naziv: MESO KAMNIK d.d.
Sedež: Korenova cesta 9, 1241 Kamnik

Pravnoorganizacijska oblika: Delniška družba d.d.
Osnovni kapital: 883.050,00 EUR
Število delnic: 21.025
Vrsta organa nadzora: Nadzorni svet

KJE NAS NAJDETE