Skupina Farme Ihan je 18.1.2019 v Križevcih pri Ljutomeru pripravila tradicionalno srečanje kooperantov skupine. Dogodek je minil v znamenju izmenjave stališč o aktualnih temah reje, panoge prašičereje in strategije ter prihodnosti prašičereje. Sledila je podelitev priznanj in prijetno druženje.

Le dan po 17. januarju, ko goduje Sv. Anton Puščavnik in menih, zavetnik vseh živinorejcev in mesarjev, se je v Križevcih pri Ljutomeru na tradicionalnem srečanju zbralo okoli 100 povabljencev, ki že vrsto let sodelujejo pri skrbni vzreji prašičev po programu Dobrobit živali in v veliki meri prispevajo k temu, da Slovenci lahko jemo kakovostno svinjsko meso skrbno kontroliranega in sledljivega porekla.

V uvodu srečanja je vse prisotne pozdravil direktor skupine g. Miha Rozman, ki se je zahvalil gostom za dosedanje sodelovanje v upanju, da se bo le-to v prihodnjem letu še izboljšalo in nadgrajevalo. Sledila je predstavitev aktualnega dela in rezultatov kooperantov s strani vodje kooperacije, g. Petra Puconje. Zbrane je nagovoril tudi izvršni direktor g. Matjaž Vehovec, ki je izpostavil dejstvo, da zaradi širitve obsega že potrebujemo nove rejce, nove kmetije za pitanje prašičev, saj želimo zvišati samooskrbo s svinjskim mesom na slovenskem trgu in omogočiti Slovencem, da jedo več doma rojenega in vzrejenega mesa.

 

 

 

 

 

Ob koncu uradnega dela srečanja je sledila podelitev priznanj in nagrad kooperantom z najboljšimi rezultati, kot tudi tistim, ki so letos praznovali delovni jubilej, saj vrsta kooperantov s skupino sodeluje že 10, nekateri celo 15 let.

NAGRAJENCI 10 LET SODELOVANJA

HERIC Bogomir, Križevci pri LT
ULČNIK Ivan, Bistrica ob Sotli
LOVREC Viktorija, Sv. Jurij
LESKOVAR Edi, Sv.Jurij
SEVNIK Franc, Kapele
STARIHA, Črnomelj
LAH Silva, Pragersko
KNAP Branko, Podgorje
KOTNIK Alojz, Buče
ZAJC Franc, Lovrenc na D.Polju

NAGRAJENCI 15 LET SODELOVANJA

PAR Jožef, Podvelka
ZAMUDA Marko, Križevci pri LT
LESJAK Nada, Ljutomer
SOBOČAN Roman, Beltinci
KRAJNC Alojz, Križevci pri LT
ŠKAFAR Dominik, Kidričevo
BRGLEZ Boris, Puconci
ŽAGAR Stanko, Mirna Peč
LEVIČAR ŠKEDELJ Andreja, Podbočje

PRIZNANJA TOP 3

1. mesto: najboljši kooperant – KRAJNC Alojz, Križevci pri LT
2. mesto: zgleden kooperant – LESIC Anton, Mačkovci
3. mesto: dober kooperant – MAGDIČ Jože, Križevci pri LT

Kooperacija podjetja se je oblikovala leta 2002 in se razvija predvsem na področju Štajerske in Dolenjske. Danes v partnerstvu z več kot 73 skrbno izbranimi lokalnimi rejci prašičev skrbimo za ohranjanje slovenske prašičereje ter oskrbo slovenskih kupcev s prvovrstno svinjino zanesljive kakovosti. Edini v Sloveniji zagotavljamo sledljivost od izvora in s tem kakovostno meso v Sloveniji rojenih in rejenih prašičev. Do slovenskega kupca čutimo zelo visoko stopnjo odgovornosti, zato se držimo principa, da mu ponujamo le kakovost, kot jo zahtevamo tudi sami.